9 Tips voor Koningsdag

organiseer tips van opruimcoach

Over vijf dagen is het zover, dan is het Koningsdag. Misschien wel één van de leukste dagen van het jaar. Nogal wat mensen ruimen de kasten uit op zoek naar spullen om te verkopen op de rommelmarkt. Een goede voorbereiding en presentatie kan een groot verschil maken.

Om jouw Koningsdag tot een succes te maken heb ik 9 tips op een rij gezet.

Tip 1: begin met het verzamelen van dozen waar je spullen in kunt doen.

Ga je huis door. Doe dit kamer voor kamer en kijk wat er weg kan. Schakel je kinderen in om op hun eigen kamer te kijken naar speelgoed dat nog goed is maar waar ze niet meer mee spelen. Je hebt nog vier dagen dus doe het rustig aan. Het hoeft allemaal niet op één dag.

Tip 2: categoriseer en prijs je spullen

Maak het makkelijk voor jezelf en voor je klanten. De meeste mensen hebben op zo’n dag last van keuzestress en vinden het fijn om direct de prijs te kunnen zien. Dit is ook handig voor jezelf. Je kunt de spullen sorteren op soort maar je zou ook opvallende displays kunnen maken met handgeschreven prijzen en je koopwaar op prijs sorteren. Bijvoorbeeld: spullen tussen de € 2,00 en € 5,00 of tussen de € 5,00 en € 10,00 enzovoort. Je hoeft dan niet na te denken over de prijs, kunt toch nog onderhandelen en je krijgt geen onnozel laag bod.

Tip 3:  kies een goede plek uit

De beste plaatsen zullen als eerste weg zijn. Sta dus vroeg op zodat je een goede stek kunt uitkiezen.

Tip 4: wees origineel en zorg dat je plek opvalt

Kleed je plaats leuk aan. Maak het kleurig en vrolijk. Kinderen worden hierdoor gelokt. Het zijn vooral kinderen die voor de verkoop zorgen. Wees creatief met slingers, ballonnen, borden. Gebruik een tafel, dozen en kleding om spullen uit te stallen. Dat verkoopt makkelijker en het ziet er een stuk overzichtelijker uit dan zo’n berg op de grond. Vergeet ook je eigen oranje kleding niet.

Tip 5: compleet, heel en als het even kan fris, gewassen en afgestoft

Als je spullen er goed uitzien ziet het er veel leuker uit en het verkoopt ook makkelijker. Incomplete of kapotte spullen geven de indruk dat de rest ook wel niet in orde zal zijn. Je gaat zelf toch ook niet iets kopen wat kapot is?

Tip 6: geef mensen niet teveel keus

Bied niet te veel artikelen tegelijk aan, daarmee maak je het alleen maar moeilijker. Als er te weinig ligt, denken mensen dat het niet de moeite waard is. Hou het simpel. Als je veel spullen kwijt moet, houd dan het een en ander achter zodat je je plek gedurende de dag kunt aanvullen met aantrekkelijke waar.

Tip 7: zorg voor voldoende wisselgeld en voldoende tasjes

Zo weet je zeker dat de verkoop makkelijk verloopt. Heb je tijd over en vind je het leuk om je tasjes te personaliseren? Gebruik dan bijvoorbeeld gekleurde linten of maak er leuke teksten en figuurtjes op met watervaste stift. Je biedt ze aan als extra service en als je tasjes opvallen, leid je mensen ook weer naar jouw kraam toe.

Tip 8: zorg goed voor jezelf

Neem voldoende eten en drinken mee om de dag door te komen en denk aan dingen zoals zonnebrand of juist een paraplu. Vergeet ook niet een krukje of stoel mee te nemen.

Tip 9: maak het leuk, gezellig en geniet

Geniet van deze mooie dag en van alle mensen die je ontmoet. Doe iets extra’s. Doe bijvoorbeeld dropjes in een pot en laat mensen raden hoeveel erin zitten. Degene met het juiste antwoord wint de pot. Geef ieder kind bij een aankoop een ballon of doe een oranje strik om je verkochte waar.

Succes verzekerd!

Is de markt afgelopen en heb je nog spullen over om te verkopen maak er meteen een foto van. Zet alle spullen die je niet hebt verkocht op marktplaats. Spullen die je niet meer kunt verkopen of die bijna niets meer waard zijn kun je naar de kringloop brengen, weggeven of weggooien.

En dan nog een hele belangrijke stap. Wat na twee weken nog niet verkocht is mag je wegdoen.Je hoeft het geen jaar te bewaren om het volgend jaar nogmaals te proberen. Je hebt al besloten dat het weg kan. Ruim het op.

Voor de volgende Koningsdag heb jij vast wel weer spullen die dan weg kunnen.

Vind je deze tips handig? Delen mag, graag zelfs!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *